14 Ocak 2010 Perşembe

PARMAK İZLERİNDE SAKLANAN KİMLİK


Her insanın parmak izi kendine özeldir ve buna tek yumurta ikizleri de (aynı DNA dizilimine sahip) dahildir. Farklı bir deyişle, insanların parmak uçlarında kimlikleri şifrelenmiştir.

Kuran'da, insanları ölümden sonra diriltmenin Allah için çok kolay olduğu anlatılırken, insanların özellikle parmak uçlarına dikkat çekilir:

Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 4)

Ayette parmak uçlarının vurgulanması, son derece hikmetli ve dikkat çekicidir. Çünkü parmak izindeki şekiller ve detaylar, tamamen kişiye özeldir. Dünya üzerinde yaşayan ve insanlık tarihi tarih boyunca yaşamış olan tüm insanların parmak izleri birbirinden farklıdır.

Parmak izi doğumdan önce cenin üzerinde son şeklini alır ve kalıcı yara olması dışında ömür boyu sabit kalır. İşte bu nedenle parmak izi, herkese özel çok önemli bir "kimlik kartı" sayılmakta ve parmak izi bilimi ise insanlar tarafından bilinen değişmez ve yanılmaz kimlik tespit yöntemi olarak kullanılmaktadır.Parmak izi, bugün suçlunun tespitinde oldukça önem kazanmıştır. Kesin delil teşkil etmektedir.

Parmak izi özelliği ancak 19. yüzyılın sonlarına doğru keşfedilmiştir. Ondan önce, insanlar parmak izini hiçbir özelliği ve anlamı olmayan çizgiler olarak görmüştür. Fakat Kuran'da, o dönemde (14 asır önce) kimsenin dikkatini dahi çekmeyen parmak izleri vurgulanmakta ve bu izlerin ancak çağımızda fark edilen önemine dikkat çekilmektedir.

Bir hastamın elinde (avuç içinde) derin kesi oluşmuş ve 3 haftaya kadar ancak iyileşmişti. Yara yerine 4-5 adet dikiş atmıştık. Yara tam iyileştikten sonra bile insana özel olan o çizgilerin yeniden uç uca geldiğini gördüm. Bu duruma daha dünyada iken tanık olmuştum. Ama Kuran bunu 1400 yıl önce haber vermişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder