7 Aralık 2009 Pazartesi

Gençler neden kalp krizi ile ölürken yaşlılar hemen ölmez

İnsan bedeninin mucizevi yönlerinden biri olan hayatın devamlılığını her tehdide karşı sağlamaktır.En iyi makine olan vücüdumuz ne zaman bir tehdit olgılasa ona karşı hemen tedbirini alır.

Yaşlı hastalarda kalbin çalışmasını sağlayan kasları sulayan damarlarda yavaş yavaş tıkanma oluşur. Kalp kasları oksijen açlığı çekmekte bu durum vücüdumuz tarafından tehdit olarak algılanmakta ve tehdidin ortadan kaldırılması için çare arayışına girmektedir. Mevcut damar tıkanıklık nedeni ile yeterli oksijeni getiremeyince vücüt kalbin sıkıntılı bölgelerinde yeniden damar yaparak oksijen ihtiyacını karşılamaya başlar. Yaşlı hasta kalp krizi geçirse bile (ki bazen hastanın kendisi farkında bile olmuyor ) yeni yapılan damarlar nedeni ile ölmüyor. Bazen 3. kalp krizinden sonra ancak ölen hastalar olabiliyor.

Genç hastalarda ise uzun süren böğle bir tehdit olmaması nedeni ile vucut hazırlıklı olmadığından dolayı damar tıkanıklığında yeterli zamanda hastaneye yetiştirilmedi ise ilk krizde bile ani ölümler olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder